23 april 2023
13:00

Vejby IF

Referat: Stafsinge IF - Vejby IF

Det var bäddat för tidig seriefinal på Stafsingen IP på söndagen. Båda lagen stod på full poäng efter två omgångar. Ett lätt duggregn mötte lagen på en svårspelad plan där kamp och vilja skulle kora dagens segrare.

Redan i matchens andra minut kom Vejbys Oscar Westblom fri och kunde elegant chippa bollen över en utrusande hemmamålvakt. Reduceriingen kom redan efter en minut då Stafsinge kunde göra 1-1. Vejbys motgångar fortsatte i matchminut 21 då Frederik Thomassen fick utgå på grund av skada. Albin Kodra ersatte och gjorde sin bästa match i Vejbytröjan för året. Stafsinge ägde mer boll under halvleken men skapade väldigt få målchanser. Vejby var ständigt farliga i sina omställningar, och strax innan halvlek kunde Vejby komma runt på högerkanten och ett spel snett innåt bakåt friställde Oscar men skottet gick tyvärr över. Lagen gick till halvtidsvila med 1-1.

I andra halvlek kom Vejby ut med två byten gjorda. Möller och Duran kom in istället för Erik J och David N. Matchkaraktären visade sig skulle bli densamma i andra halvlek. Stafsinge ägde mer boll men skapade egentligen bara en riktigt vass chans som Ville gjorde en fin räddning på. Vejby fick sin bästa chans i den 64 minuten då Möller genialt hittade Westan med en djupledspassning, som målvakten i Stafsinge gjorde en fin parad på. I matchens slutskede tryckte Stafsinge på. När klockan stod på 90 minuter meddelade domaren tre (3) tilläggsminuter. Trots det så fick kockan gå till 94:57 då Stafsinge mycket tvivelaktigt kunde trycka in en hörna i mål. Vejbys Masse Borglund och Peter Haarala protesterade högljutt och självklart, då matchen skulle varit över när matchklockan visade 93 minuter.

- När linjemannen aviserade mig 3 minuter kvar vid fullt tid, så var vi beredda på tre minuter och inget mer. Trots det så lägger domaren till två minuter vid ett tillfälle som han inte har regelstöd att lägga till minuter. Det erkänner han också efter matchen. Det är en klen tröst att han erkänner sitt misstag då det kostar oss poäng idag, kommenterade Masse Borglund efter matchen. Stafsinge är tunga och tuffa att möta och ägde mest boll i dag, men det känns orättvist att dom får vinna på att domaren inte följer regelboken, fortsatte Borglund. Nu behöver vi några träningar kommande vecka för att vässa till en del detaljer inför matchen mot Vinberg kommande helg.

Stafsinge IF - Vejby IF, 2-1
Målskytt Vejby: Oscar Westblom 2'